Tuesday, July 17, 2018

Khasiat Durian

Khasiat Buah Durian.
Tahukah anda buah durian mempunyai pelbagai khasiat.Jom kita teruskan pembacaan di bawah.

🌟Buah durian mengandungi vitamin A,C,E,B1,B2, Kalsium, Protein, Serat, Karbohidrat, Kalium, dan Fosforus.

👉Ini Adalah Antara Manfaat Buah Durian

😴Mengubati Insomnia

Bagi anda yang sering mengalami insomnia, anda dapat mengatasinya dengan memakan buah durian. Buah durian mengandungi tryptophan yang berguna untuk menenangkan fikiran dan tubuh.

😬Menguatkan Tulang Dan Gigi

Buah durian mengandungi vitamin B1,B2 dan kadar kalsium yang tinggi. Komponen-komponen tersebut memperkuatkan tulang dan gigi dan tentunya menjaga kesihatan tulang dan gigi anda.

🐜Mengawal Keseimbangan Gula Dalam Darah

Buah Durian juga berfungsi untuk mengawal keseimbangan gula di dalam tubuh sehingga kadar gula di dalam darah menjadi normal.

🤯Merawat Tekanan

Durian mengandungi vitamin B-6 yang mampu menghasilkan serotonin yang berguna untuk mencegah tekanan. Jadi buah durian dapat menjadi ubat tekanan secara semulajadi.

🤩Merawat Anemia

Kandungan folat, dan zat besi dalam durian dapat mengatasi penyakit kekurangan darah dalam tubuh (Anemia). Bagi anda penghidap anemia, anda dapat mengambil durian sebagai ubat semula jadi Anemia

😳Mencerahkan Kulit

Kulit cerah menjadi dambaan kebanyakan wanita Malaysia. Buah Durian ternyata dapat membantu mencerahkan kulit. Ini kerana buah durian mengandungi Vitamin C yang mampu mencerahkan kulit.

😍Mencegah dan Menghilangkan Jerawat

Antioksidan yang terkandung di dalam durian dapat melawan bakteria penyebab jerawat.

ğŸ˜ŽMemudarkan Bintik Hitam

Bintik hitam pada wajah akan dapat diatasi dengan rawatan menggunakan buah durian. Cara penggunaan buah durian untuk rawatan wajah adalah dengan mencampurkan isi buah durian yang kuning dan matang dengan dua sudu madu. Jadikan campuran tersebut sebagai masker wajah.

Wow nampaknya buah durian bukan sahaja sedap dimakan, tetapi juga mempunyai pelbagai khasiat untuk kita manfaatkan bersama. Tapi hati-hati ketika sendawa ya!

Sumber : www.manfaatbuahan.com

Selepas makan durian jangan lupa sapu-sapu losyen dan banyakkan minum air kosong, supaya sejukje badan selain mampu halang lemak dari cepat terbentuk


Untuk dapatkan produk Effenzee wasap +601111983461

No comments:

Post a Comment

Hilang Inci dengan CEPAT

Hanya sapu-sapu Effenzee Myracle hilang inci dengan cepat terus Grab losyen kurus sejuk untuk takut naik badan di hari raya nanti.  .  Makan...