Wednesday, August 15, 2018

Konsep Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle


Jom baca penerangan dari Doc Fariza

Bagaimana saponosids bertindak melarutkan jaringan lemak bawah kulit. Eh kejap, tau tak saponosids tu apa?

.
Secara ringkasnya, saponosids ni sejenis glikosida yg terdapat dalam tumbuhan. Dalam cerita ija ni, saponosids diekstrak daripada daun Hedera Helix (HH). Saponosids akan bertindak sebagai bahan beku dengan melarutkan jaringan lemak terlebih dahulu. Macam mana tu? Meh teruskan bacaan sebab ija akan terangkan konsep yang losyen sejuk aplikasikan untuk singkirkan lemak daripada badan.

.
“Cryolipolisis”.
Ya! Pertama kali dengar ‘cryolipolisis’? Awak wajib baca sampai habis kalau awak tak nak habiskan sisa hidup awak follow trend je, tapi tak tahu apa.

.
Puas ija cari punca inchi hilang setiap kali sapu losyen sejuk si hijau emerald ni. Rupanya macam ni kisahnya..

.
Saponosids daripada HH akan melarutkan jaringan lemak bawah lapisan kulit dan membekukannya. Proses ni dinamakan ‘cryolipolisis’ iaitu konsep beku dan bunuh sel lemak. Konsep ini mula diaplikasikan pada 2017 dan kian mendapat perhatian kerana ia mengeluarkan lemak daripada badan secara semulajadi.

.
Kini, konsep yang sama diaplikasikan dalam losyen sejuk. Konsep ini memerlukan satu fokus pada kawasan badan yang mempunyai lemak berlebihan, bertujuan untuk ‘shape-up’ kembali bentuk badan. Contoh kawasan biasa yang ada lemak berlebihan seperti abdomen, perut, bawah dagu, bawah lengan, pinggul dan peha.

.
Konsep ini mudah saja. Hanya sapukan losyen pada satu kawasan  dan sel-sel lemak degil yang ada di situ akan membeku dan pecah. Sel lemak yg pecah tadi akan keluar dari badan secara semula jadi, iaitu melalui sistem perkumuhan.

.
Buat pada kawasan yang sama berulang kali sehingga awak nampak kesan pengurangan inchi. Itu adalah titik permulaan konsep ini telah diterima oleh badan awak. Terus sapukan losyen lebih kerap untuk dapat kesan lebih cepat. Bagusnya, sel-sel lemak tidak akan muncul kembali di kawasan tadi, jika awak mengamalkan gaya hidup sihat selepas mengaplikasikannya. Jadi, apa yg awak perlu buat hanyalah teruskan sapuan dengan konsisten.

.
Sekarang awak rasa lebih yakin kan? Tiada magika kat sini. Proses biosains ini bukti kebesaran Allah, pencipta Agung. Cuma ija bantu awak rasa lebih seronok untuk guna kan dengan lebih konsisten bila dah tahu macam mana si hijau ni boleh kembalikan pinggang ramping awak. 

.
By Doc Fariza

No comments:

Post a Comment

Hilang Inci dengan CEPAT

Hanya sapu-sapu Effenzee Myracle hilang inci dengan cepat terus Grab losyen kurus sejuk untuk takut naik badan di hari raya nanti.  .  Makan...